Français Nederlands

Mijnheer Marcel Leuwers

Photo 791920
Woonachtig te Dilbeek (1700, België)
Geboren te Dilbeek (1700, België) op woensdag 16 januari 1935
Overleden te Itterbeek (1701, België) op donderdag 12 oktober 2023 op 88 jarige leeftijd
Echtgenoot van Mevrouw Francine Vandervoorde

Herdenkingsruimte « rouwbetuiging » 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de zaterdag 14 oktober 2023.

59 berichten (48 privé)
 
Rouwbetuigingen 

Onze oprechte deelneming, veel sterkte.

Armand en Lieve Antoons Corryn- 24/10/2023

Rouwbetuigingen 

Dag Francine,
U kent mij natuurlijk niet maar mijnheer Leuwers zoals ik hem mocht noemen is een van de mensen die in mijn leven zeer veel betekend heeft.Misschien heel lang geleden heeft hij het over mij even gehad toen ik op school in het destijds De la Salle Instituut zat.Daar heb ik ooit op mijn alleen de wagen van de directeur uit elkaar genomen tijdens de Paasvakantie en natuurlijk hersteld.Ik heb met zijn collega Laurent Plas (zijn tegenpool) veel contact gehad, hij was mijn leraar automechanica, en werd de Peter van mijn dochter, dikwijls over Marcel gesproken.Het is dus zeker een man die ik heel mijn leven in mijn hart heb gedragen, Marcel had een waardigheid, een aura die weinig mensen hebben.Hij kon ons als student aanmoedigen en had door zijn kennis al ons respect. Van Marcel kon een taak steeds in het jaar worden overgedaan, zodat de hoogste punten gingen tellen. Nooit heb ik een leraar gezien die dit kon, die de studenten zo zou aanmoedigen.In de klas boven het bord was een tekening van een haak, een haak die aan een hijskraan hangt. De vorm en de juistheid van de cirkels die deze moeilijke tekening samenstellen zal ik nooit vergeten.Ik was niet de beste student als het over het academische deel van de cursussen ging, nochtans kon hij het dankzij zijn uitstraling mij gerust stellen en kon ik dankzij hem groeien en uiteindelijk als eerste van de klas afstuderen en zo klaar staan voor het leven.Ik begon als mekanieker en eindigde als verantwoordelijke van een opleidingscentrum van een autoconstructeur. Ik kreeg dus de kans om les te geven, ook in het volwassenenonderwijs en in tal van instellingen. Het imago van Mijnheer Leuwers heeft mij nooit verlaten en de kans of moet ik zeggen de tweede kans om een werk te herdoen en dus ook de hoogste punten te laten tellen heb ik dus ook gehanteerd. Het was dan ook steeds een moment om aan hem te denken.Vandaag heb ik het droevige nieuws vernomen te laat om nog afscheid te nemen. Het is in ieder geval zeker mijnheer Leuwers zal ik niet vergeten, nooit, omdat hij zeker van mij een beter mens heeft gemaakt.Met mijn innige deelneming.  

--
Christian Vanden Bergh
Middelveld 27
1860 Meise
E-mail : lrvmeise@gmail.com
Gsm : 0499 10 98 58
Tel : 02 269 10 36

Christian Vanden Bergh- 22/10/2023

Rouwbetuigingen 

Veel sterkte bij dit grote verlies aan de hele familie.Marcel was een uitstekende leerkracht. Hij zal zeker gemist worden.
Rudi Melsen .oud leerling De la Salle

Rudi Melsen- 22/10/2023

Rouwbetuigingen 

Als voorzitter van het Kon.Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek en in naam van het bestuur en de koorleden bieden we onze deelneming aan, aan gans de familie bij het overlijden van Marcel Leuwers.

Riet Lecluyse Berteele- 19/10/2023

Rouwbetuigingen 

Beste Francine,ik ben bij papa,Frans Vandermaeten in Breugeldal en zie juist het overlijden van je man.onze oprechte deelneming. Onze pa volgt niet meer volledig. Vandaar de late reactie. Sterkte alsook voor de kinderen en kleinkinderen. Rita

Rita Vandermaeten- 18/10/2023


De andere berichten ...