Français Nederlands

Mijnheer Rudolf Van de Perre

Photo 772411
Woonachtig te Affligem (1790, België)
Geboren te Okegem (9400, België) op vrijdag 27 juli 1934
Overleden te Jette (1090, België) op zaterdag 6 mei 2023 op 88 jarige leeftijd
Echtgenoot van Mevrouw Diana Daman

Herdenkingsruimte « rouwbetuiging » 

Deze rouwbeklagruimte werd aangemaakt de woensdag 10 mei 2023.

53 berichten (47 privé)
 
Rouwbetuigingen 

Mijn echtgenote en ikzelf namen per toeval het overlijden van Rudolf, die ons, ook in de moeilijke tijd, steeds terzijde stond om zijn Ernest Claesbiografie stuk voor stuk af te werken. Zijn gezondheid onderbrak dit werk, dat uiteindelijk afgewerkt werd door Bert Govaerts. Ook zijn belangstelling voor de band Claes-Streuvels heeft hij kunnen bewerken 'Briefwisseling Claes-Streuvels', verschenen in het jaarboek 2013. Mogen we ons aansluiten bij gebed, gedachtenis en het uitdrukken van troost en opbeuring omdat het lijden nu overgaat in een bestendig aanwezig zijn in onze gedachten. Dankbaar voor zijn leven en werk.

Jan Van Hemelryck- 26/05/2023

Rouwbetuigingen 

Aan Diana en familie en aan de familie Van de Perre bieden wij ons diep medeleven aan.
Rudolf was een goed dichter en essayist. Ook een goed mens! Spijtig maakte zijn ziekte een vroegtijdig einde aan zijn creatieve arbeid. .

Jef en Rita d'Haenens- Van Asch- 19/05/2023

Rouwbetuigingen 

Namens mezelf en mede namens de KANTL bied ik mijn wensen aan van innige deelneming aan de familie, en in het bijzonder aan zijn lieve en zorgzame vrouw Diana. Tijdens mijn tijd als vast secretaris van de Academie had ik geregeld gesprekken met beiden, waar ik met warmte aan terugdenk.

Willy Vandeweghe- 16/05/2023

Rouwbetuigingen 

Geachte Familie, ik studeerde van 1954 tot 1958 Germaanse filologie samen met Rudolf. Hij was een fijnzinnige en wijze medestudent, geboeid door en toen al creatief in de poëzie. Ik herlees met weemoed de verzen die hij toen en in latere tijden heeft geschreven. Ik deel in uw rouw.

Joris Dedeurwaerder- 16/05/2023

Rouwbetuigingen 

Aan Diane en familie,
Mogen jullie troost en sterkte vinden bij elkaar en aan de ongetwijfeld vele goede herinneringen aan een goed mens en vader.
Vanwege mijn verblijf in Spanje tot 24 mei kan ik het afscheid niet bijwonen.
Dat spijt me zeer. In gedachten ben ik bij jullie.
Ria

Ria Durnez-Verstappen- 13/05/2023


De andere berichten ...